'Food' staat voor gezonde voeding. Individueel op zoek gaan naar een gezonde levensstijl die perfect bij je past en haalbaar is. Niet alleen voor jezelf maar voor het ganse gezin. Kinderen zijn de grootste uitdaging om de wereld van gezonde voeding te leren kennen. Keuzes leren maken wat is nu 'wel' of 'niet' gezond.
Gezond is echt niet saai of eentonig. Gezond is veel meer dan een blad sla en een wortel.
Als voedingsadviseur wil ik je op weg helpen naar een gezonde levensstijl die blijvend is.
Samen gaan we op zoek naar eetgewoontes die haalbaar zijn.
Eetgewoontes die je niet alleen slanker maken maar ook meer energie geven en weinig dipjes.
Tijdens dit gesprek leer ik je beter kennen. Leer ik aan de hand van verschillende vragen wat jou eetgewoontes zijn. Wanneer je eet en wat je eet. Heb je al verschillende diëten gevolgd of heb je last van voedingsallergiën?
Na de vragen gaan we over tot een bodyscan. Via de bodyscan kunnen we zien wat je gewicht is en hoeveel spiermassa en vetpercentage je hebt.
Dit alles geeft mij een totaal plaatje van hoe jij als persoon door het leven gaat.
Na het intakegesprek hou je een week lang je eetgewoontes bij. Je stuurt me die door via mail en aan de hand daarvan stel ik een eetschema op.
Wat kan je terugvinden in het eetschema?
Het eetschema moet je zien als een grote werkbundel die je niet slaafs moet volgen. Het dient als steun en geeft je richting van hoe een gezonde levensstijl er zou kunnen uitzien. Mijn doel is om jou een levensstijl aan te leren die blijvend is. Dit vraagt natuurlijk wat geduld en doorzettingsvermogen om de nodige aanpassingen onder de knie te krijgen. Maar samen zoeken we naar een schema dat jou het beste ligt en passen we aan waar nodig. Er zijn ook workshops die je telkens meer inspiratie geven om gezonde gerechten op tafel te toveren. Neem alvast een kijkje bij de workshops.
Om de 2 weken zien we elkaar terug om via een nieuwe bodyscan te kijken naar je evolutie.
Deze gesprekken zijn er om bij te sleutelen waar nodig. Voel je je niet goed bij bepaalde veranderingen dan zoeken we naar een oplossing die je beter ligt.
Nieuwe eetgewoontes verander je niet zo maar ineens. Geef jezelf de tijd om je hieraan aan te passen.
Tijdens deze gesprekken kan je ook al je vragen stellen. Indien je met een dringende vraag zit kan je me altijd mailen.
We willen allemaal dat ons kind gezond eet, goede punten haalt op school, leuke hobby’s heeft, veel vriendjes heeft,…
Dit alles vraagt veel van een kind en zeker van zijn lichaam. Als het daarbij nog eens ongezond gaat eten krijg je een kind dat weinig energie heeft, zich suf voelt en dikwijls hongerdipjes heeft.
Het is daarom belangrijk om je kind een gezonde levensstijl mee te geven. Dit start al van thuis uit. Als kinderen het goede voorbeeld zien thuis dan is dit al de helft van het werk.
Maar vaak zien we ouders met kinderen die allebei full time werken en die na een drukke werkdag geen zin meer hebben om iets gezonds op tafel te toveren.
Ook worden kinderen blootgesteld aan vele verleidingen. De voedingsindustrie en marketing pikken daar handig op in. Op iedere koek, snoep, yoghurt, frisdrank,… staat er een superheld of prinses op. Geen wonder dat elk kind recht naar die producten lopen. Maar als we dan eens kijken wat deze producten bevatten zien we vaak veel voedingsstoffen staan die je lichaam absoluut niet nodig hebben. Voedingsstoffen waar je kind helemaal niets mee is. Voedingsstoffen die eerder slecht en schadelijk zijn voor het kind.
Het is de dag van vandaag allemaal niet zo evident. Ik wil jullie op weg helpen en aantonen dat gezond eten gemakkelijk kan en niet saai hoeft te zijn. Ik geef je handige tips en weetjes mee om kids op een leuke manier meer groenten en fruit te doen eten. Het is ook belangrijk om aan je kind de juiste uitleg te geven. Waarom is gezond eten nu zo belangrijk? Hoe reageert je lichaam bij het eten van teveel suikers? Waarom is het belangrijk dat we water drinken? Waarom moeten we groenten eten?...
Je kind proberen te wapenen tegen al die foute invloeden. Hen op weg helpen om zelf een keuze te maken op een verjaardagsfeestje. Voorbeeld ik drink 1 appelsap maar daarna ga ik water drinken.
Het is helemaal niet de bedoeling om je kind op dieet te gaan zetten want kinderen zijn in volle groei en ontwikkeling. Dit zou hen meer kwaad dan goed doen.
Afhankelijk van de leeftijd van het kind worden er vragen gesteld. Wanneer eet je? Hoeveel eet je? Wat eet je heel graag en wat helemaal niet? Doe je aan sport?
Hoe laat ga je slapen? Allerhande vragen om meer inzicht te krijgen in hoe het kind leeft.
Zijn het kleine kindjes dan doen we dat spelenderwijs. Aan de hand van plaatjes en tekeningen proberen we te achterhalen hoe een kind denkt en leeft.
Na het gesprek gaan we wegen en meten. Zo krijgen we een totaal beeld van het kind. Ik geef je dan ook een blad mee waar je een week lang een eetschema moet bijhouden. Daar duid je op aan hoeveel water je drinkt, wat je eet, welke tussendoortjes je eet , wanneer je opstaat en wanneer je gaat slapen,…
Het eetschema dat je moet bijhouden stuur je mij dan door via mail.
Aan de hand daarvan stel ik een eetschema op. Het is een schema die kinderen kunnen gebruiken waarin ze voorbeeld zelf kunnen volgen welke tussendoortjes ze allemaal kunnen eten.
Het is ook de bedoeling dat ze telkens bijhouden hoeveel water ze drinken per dag. Dit gebeurt aan de hand van stickers kleven.
Het eetschema is dus een werkbundel waar zowel de ouders als kinderen mee kunnen werken. Er staan ook telkens handige tips en weetjes in.
Om de 2 weken zien we elkaar terug om opnieuw te meten en te wegen.
De opvolging dient om problemen of knelpunten in het eetschema aan te pakken. Voelt het kind zich niet goed bij bepaalde aanpassingen dan zoeken we in overleg met het kind wat hij wel haalbaar ziet.
Nieuwe eetgewoontes verander je niet onmiddellijk. Je moet het kind de tijd geven om zich daaraan aan te passen. Te snel en te veel veranderen is nooit goed. Langzaamaan veranderen geeft nog altijd het beste èn blijvend resultaat.