Lenteschoonmaak voor je lichaam

Verlang jij ook zo naar meer zonneschijn? Langere dagen? Zin om er helemaal in te vliegen?
Toch zijn er heel wat mensen die last hebben van de winterblues. Ze geraken hun overtollige kilo’s maar niet kwijt, voelen zich vermoeid, gebrek aan energie zelfs depressieve gevoelens komen nog heel veel voor.

Dan is dit het ideale moment om je lichaam te reinigen. We geven ons huis wel een grondige schoonmaakbeurt maar voor je lichaam is dat net zo belangrijk.

 

Waarom?

  • Om je terug energiek en vitaal te voelen

  • Verwijderen van gifstoffen die zich tijdens de winter hebben opgehoopt.

  • Weg met lichamelijke kwaaltjes

  • Alle systemen in je lichaam gaan zo weer optimaal functioneren waardoor je haar gaat glazen, huid gaat stralen, je immuunsysteem optimaal gaat werken,…

 

Tips:

  1. Schakel over op gezonde, ongeraffineerde voeding:

    Eet zo puur en natuurlijk mogelijk. Ga voor heel veel kleur en variatie. Voeg aan ieder eetmoment groenten toe maar ook een goede portie eiwitten en gezonde vetten.
    Ga de uitdaging aan en doe je boodschappen in de supermarkt door alleen de buitenste ring te nemen.
    Buitenste ring = de ring waar de koelkast en diepvriezer staan en dus de plek waar je de meest natuurlijke voeding kan vinden ;)

2. Eet vaker vegetarisch en schrap vaker vlees

Te veel vlees en dan vooral zoogdieren hebben andere structuren op de cellen (Neu5GC), die op hun beurt ook bacteriën aantrekken. Te veel van deze slechte bacteriën in ons lichaam zorgen voor een chronische activatie van ons immuunsysteem. Ons lichaam is den constant bezig om deze slechte bacteriën te bestrijden want je lichaam natuurlijk heel wat energie kost.

Dus om je lichaam weer optimaal te laten functioneren zodat je weer straalt en bruist van energie schrap je best zoogdieren en kies je voor gevogelte, vis, schaal en schelpdieren. Daarnaast eet je heel wat groenten waardoor je nog meer gaat stralen.

3. Drink voldoende water

Door voldoende te drinken kunnen ook alle gifstoffen uit je lichaam verwijdert worden.
Loop niet constant kleine slokjes te drinken maar drink telkens een groot glas water en geeft je lichaam dan de nodige rust.

Rust = niet eten, niet drinken

4. Spaar je lever

Als je weet dat de lever functioneert als zuiveringsstation verdient deze ook extra zorg.

Schrap alcohol, frisdrank en laat suikers achterwege.
Let ook op met te veel fruit want ook deze leggen een druk op je lever. Wist je dat fruit fructose bevat en dat deze rechtstreeks naar onze lever gaat en dus voor leververvetting kan zorgen. 1 à 2 stukken fruit is een goede balans ;)

5. Slaap voldoende

Het lichaam komt niet enkel tot rust tijdens de slaap, het elimineert ook toxische stoffen, zuivert het bloed, geeft rust aan het zenuwstelsel en doet een grote reset van de hersenenfuncties.

Ontwikkel een goed slaapritueel en beperk blauw licht. Meer hier over kan je lezen in mijn vorige blog. Lees meer.

Je hoeft niet het dubbele te slapen, je moet enkel op tijd naar bed en op tijd weer op zo werk je aan een goed bioritme.

6. Beweeg beweeg beweeg

Bewegen mag niet ontbreken om je lichaam een goede schoonmaak te geven. Het voorkomt stress en het lost die ook op. Beweging is ontspannend en ontgiftend, want door aan sport te doen, al is het maar wandelen, wordt de bloedsomloop geactiveerd, het hart pompt meer, de nieren en de lever werken beter en giftige stoffen worden zelfs via de huid naar buiten gebracht.

Dagelijks bewegen = beter in je vel voelen, beter slapen maar ook beter omgaan met anderen en vrede hebben met zichzelf.

Ga jij voor een lente schoonmaak in je lichaam?

Hulp nodig?
Ik help je graag…

Liefs
Els

Previous
Previous

Het belang van Gezonde darmen

Next
Next

Schermtijd en het kinderbrein…